Over de Zevenmijlslaars

Over mijzelf

Mijn naam is Tineke Ketelaars, 41 jaar. Ik heb een HBO diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Natuurlijk ben ik ook gediplomeerd EHBO’er voor kinderen. Het gastouderbureau biedt mij jaarlijks een bijscholing aan, om up to date te blijven.
Sinds september 2010 ben ik ingeschreven in het landelijk register kinderopvang, onder nummer: 113742885. Ik werk als gastouder vanaf 2007. Het eerste jaar als gastouder aan huis, daarna ben ik begonnen met opvang in eigen huis. Dat groeide explosief en vanaf 1-1-2009 is Kinderopvang de Zevenmijlslaars een KVK geregistreerd bedrijf.
Naast deze zaken, heb ik 13 jaar op vrijwillige basis met jeugd gewerkt, bij Jong Nederland Erp. Binnen deze jeugdvereniging heb ik ook bestuurlijke ervaring opgedaan. Momenteel doe ik vrijwilligerswerk voor de parochie Erp en voor de school van onze kinderen. Ik ben getrouwd en samen hebben we 3 kinderen (geboren in 2010, 2012 en 2014).

Over de locatie

De Zevenmijlslaars bevindt zich in een woonhuis. Er is veel speelruimte gecreëerd in de huiskamer. Eten en knutselen doen we aan de grote eettafel in de leefkeuken.
Bij mooie dagen staat de buitendeur open en zijn we in de ruime tuin te vinden. En bij de Zevenmijlslaars zijn er véél mooie dagen, vinden we zelf!
Om de kinderen kennis te laten maken met dieren lopen er kippen en konijnen. Ook groeien er fruitstruiken en –planten, zoals bessen en aardbeien. En er is een groententuin.
Natuurlijk voldoet het huis aan de normen die de GGD stelt aan veiligheid en hygiëne. Jaarlijks wordt dit gecontroleerd.

Foto’s van de locatie vindt u niet op deze site, omwille van onze privacy. Bij interesse kunt u bellen voor een afspraak, zodat u alles ‘live’ kunt zien.

Werkwijze

De Zevenmijlslaars werkt nauw samen met Gastouderbureau ViaViela Uden. Er zijn mogelijkheden tot intercollegiaal overleg. Bovendien biedt ViaViela een ruim aanbod in cursussen en bijscholing voor haar gastouders én ouders.
Ik heb mijn eigen pedagogisch werkplan, een duidelijke visie, en wordt administratief in alle zaken ondersteunt door het gastouderbureau.
De Zevenmijlslaars is lid van de bibliotheek. Zo is er continue een variabel aanbod in boeken, puzzels en spelmateriaal.
De Zevenmijlslaars is een erkend leerbedrijf. Er zal regelmatig een stagiaire zijn.

De Zevenmijlslaars gelooft in de kracht van kleinschalige opvang.
In het samen leven binnen een groot gezin.
In de continuïteit van één zorgverlener.
In het gezonde plezier dat de natuur ons geeft.
In de intrinsieke motivatie van een kind om zichzelf te ontplooien.
En in het aanbieden van de juiste materialen om dat te kunnen doen.